شروع مدرسه

ساخت وبلاگ

   موضوع جلسه 697چهارشنبه : 1396/6/29      

 الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَلَّمَ الإِنْسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ , وَبَصَّرَهُ بِحَقَائِقِ الْعُلُومِ النَّافِعَةِ, وَ أَشْهَدُ أنْ لا إِلَهَ إلا اللهُ   وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ وَأَشْهَدُ أنَّ مُحَمَّدَاً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ تَسْلِيمَاً كثَيراً.

 

با شروع مدرسه سئوالاتی در ذهن والدین می گذرد ، برای مثال: آیا فرزندم امسال موفق می شود ؟ آیا او به اندازه کافی انگیزه برای یادگیری بدست می آورد ؟ و بسیار سئوال دیگر ، ولی  آنچه که مهمتر از همه نکات می باشد اینستکه والدین نباید زیاد عجول باشند باید به دانش آموز و معلم اعتماد کنند و اجازه دهند تا  برنامه های مدرسه  به مرور  راه خودشان را بیابند.

 

تکلیف مدرسه

تکالیف مدرسه برای تمرین و یادگیری دانش آموز داده می شوند که البته آنها باید به تنهایی و بدون کمک دیگران انجام دهند . والدین در مورد تکالیف باید فقط راهنمایی کنند . محیطی که دانش آموز در آن تکلیفش را انجام می دهد باید آرام باشد . والدین باید بدانند که گاه گاه تشویق کردن فرزندشان به او انگیزه و نیرو  می دهد و موجب بهتر انجام دادن تکالیفش می شود . زمان انجام تکالیف باید بعد از مدتی  استراحت یا بازی باشد،اگر دانش آموزی نمی تواند تکالیفش را به تنهایی انجام دهد والدین باید با معلم او صحبت کنند.

 

وقت برای فرزندان

مادران و پدران باید برای فرزندشان وقت داشته باشند ، مثلاً برای صرف غذای دسته جمعی ،      قصه گویی و برای گوش کردن به شکایات کودک از مدرسه ، بدین ترتیب کودک متوجه می شود که کسی هست که گله های او را گوش کند و سئوالاتش را پاسخ دهد و بهنگام موفقیت و شکست همراه او شاد یا غمگین شود  با همین گفتگو ها اعتماد کودک به والدین  عمیق تر می شود و این در روابط آنها بسیار موثر خواهد بود خصوصاً زمان بلوغ که نوجوان مشکلات و سئوالات زیادی دارد .

 

نقاط ضعف و قدرت فرزندتان را بپذیرید

دانش آموزان سرعت متفاوتی در یادگیری دارند  خصوصاً در آغاز سال تحصیلی این تفاوت بخوبی مشاهده می شود . والدین باید به سرعت یادگیری فرزندشان توجه کنند و با انتظارات بالای خودشان او را از مدرسه و درس خسته و زده نکنند. این واضح است که معلمین نباید دانش آموزی را با دانش آموز دیگر مقایسه کنند ، ولی این در مورد والدین هم صدق می کند  آنها نباید فرزندشان را با سایر دانش آموزان وحتی خواهر و برادر ها مقایسه کنند . کودکان به محبت و اعتماد کامل والدین نیازمند هستند اگر این دو را بدست بیاورند می توانند تمام توانایی های خودشان را در یادگیری بکار برند .

 

برنامه مناسب برای زمان استراحت و آخر هفته

کودکان باید یاد بگیرند که  برای ساعات استراحت و آخر هفته خودشان بر نامه ریزی کنند، البته این بستگی به علاقه آنها دارد ، که آیا به نقاشی ، قصه خوانی  یا ورزش مثل دوچرخه سواری یا فوتبال و هر سرگرمی دیگری  که  دوست دارند مشغول شوند ، برای کودکان هر فعالیتی مناسب است که باعث تحرک بیشترشان شود  تا سلامتی آنها تضمین گردد . کودکان باید تا جای ممکن در هوای آزاد بازی کنند و انرژی خود را مصرف کنند ، مسلماً بازی با سایر کودکان بسیار خوشایند تر خواهد بود زیرا همین باعث می شود که آنها دوست پیدا کنند و روابط اجتماعی را یاد بگیرند .

 

 

تلویزیون و کامپیوتر

امروزه  نمی توان تلویزیون و کامپیوتر را بطور کامل از زندگی روز مره حذف کرد ، ولی روش استفاده و بر خورد با آنها را باید بر اساس یک اصولی پایه ریزی کرد .

 سئوال اینستکه چه روشی درست و موثر است ؟ مسلماً الگوی فرزندان  در ارتباط با این وسایل ارتباط جمعی والدین می باشند ، بهمین دلیل  است که بزرگسالان باید در رفتار خودشان در نحوه استفاده از این وسایل تجدید نظر کنند و در صورتیکه خطایی می بینند آنرا اصلاح کنند . در مورد تلویزیون برای اینکه فرزندتان روش درست را یاد بگیرد باید خودتان هم از دیدن بعضی از برنامه ها صرفنظر کنید ، و در مورد کامپیوتر هم باید یک روش مناسب برای استفاده صحیح از آن بیابید  .

 

 

وقت برای فرزندان

مادران و پدران باید برای فرزندشان وقت داشته باشند ، مثلاً برای صرف غذای دسته جمعی ،      قصه گویی و برای گوش کردن به شکایات کودک از مدرسه ، بدین ترتیب کودک متوجه می شود که کسی هست که گله های او را گوش کند و سئوالاتش را پاسخ دهد و بهنگام موفقیت و شکست همراه او شاد یا غمگین شود  با همین گفتگو ها اعتماد کودک به والدین  عمیق تر می شود و این در روابط آنها بسیار موثر خواهد بود خصوصاً زمان بلوغ که نوجوان مشکلات و سئوالات زیادی دارد .

 

خواب

کودکان دبستانی به خواب زیادی نیاز دارند بهمین دلیل باید هر شب سر وقت معینی  به رختخواب بروند ، و نکته مهم اینستکه قبل از  به رختخواب رفتن باید همه وسایل روز بعدشان آماده شود ، مثل لباس و کفشی که باید بپوشند ، کتابها و لوازم تحریر مورد نیاز روز بعد ، وسایل ورزش و خلاصه هر چه که در برنامه درسی روز بعد می باشد ، بدین ترتیب هر صبح  کودک بدون نگرانی و استرس بر   می خیزد و خودش را برای مدرسه رفتن آماده می کند .

 

راه مدرسه

بسیاری از والدین فکر می کنند بردن فرزندشان به مدرسه با اتومبیل بهترین روش است در حالیکه با این عمل او را از بسیاری از تجربیات مفید محروم می کنند. تحقیقات نشان داده که راه مدرسه برای افزایش اعتماد بنفس دانش آموز بسیار مهم می باشد . هر دانش آموزی به حرکت نیاز دارد و پیاده رفتن به مدرسه مقداری از این نیاز را بر طرف می کند و ضمناً او را برای یادگیری بهتر آماده می سازد و موجب آشنایی او با دانش آموزان دیگر شده و در ایجاد و تقویت روابط اجتماعی به کودک کمک    می کند . والدین برای اینکه فرزندشان را برای راه مدرسه آماده کنند باید چند بار راه رفتن به مدرسه را با او تمرین کنند و وقتی مطمئن شدند که او بتنهایی قادر است این راه را برود به او اعتماد کرده و اجازه دهند که فرزندشان بتنهایی به مدرسه برود . اگر مدرسه از خانه دور است هم حداقل دانش آموز را تا در مدرسه نبرید بلکه در جای مناسبی پیاده کنید که بقیه راه را خودش برود .

 

نکات دیگری که در این زمینه والدین باید با فرزندشان مطرح کنند عبارتند از :

 1- به فرزندتان تذکر دهید که او باید حتماً در پیاده رو راه برود.         

2- دانش آموز باید یاد بگیرد که همیشه از معابری که چراغ عابر پیاده دارند عبور کنند حتی اگر راه طولانی تر شود .

 3-با شنیدن صدای دوست یا هم کلاسی ها هرگز ندود.                                                         

  4-  بهنگام خرید در محله فرزندتان را با خطراتی که در راه وجود دارد آشنا کنید و به او روش        بر خورد صحیح با خطرات را یاد دهید ومرتب این کار را تکرار کنید که او هرگز فراموش نکند .

 

 

 

تغذیه سالم

تغذیه سالم برای رشد و سلامتی کودکان بسیار مهم می باشد . همه والدین مایلند که فرزندشان سالم باشد به همین دلیل سعی می کنند مواد غذایی سالمی به او بدهند . بنابراین خودتان باید به عنوان الگو در روش انتخاب مواد غذایی دقت کنید . رعایت نکات زیر به شما کمک می کند .

1-   در خرید و تهیه مواد غذایی از فرزندتان کمک بخواهید .

2-  هنگام پختن غذا به نظر فرزدتان توجه کنید.

 3-      هنگام غذا خوردن محیطی  شاد و خوشایند ایجاد کنید .

4-      غذا خوردن دسته جمعی برای همه خصوصاً کودکان خوشایند است .

5-      هرگز فرزندتان را با خوراکی تشویق یا تنبه نکنید .

6-      برای غذا خوردن درست کودک را  تشویق کنید .

7-      برنامه غذایی متنوعی تهیه کنید و توجه کنید تا فرزندتان به اندازه کافی مایعات سالم بنوشد بهتر از همه آب  یا ابمیوه طبیعی می باشد .

صبحانه ناهار و شام مناسب برای کودکان لازم است . 

با آرزوی موفقیت برای همه دانش آموزان

 

 

خلاصه نويسي و تغییرات در متن احمددانايي فر (متن از زهرا خباز)

[email protected]-   osvehbook.blogfa.com

کانال دنياي دانايي و دانش در تلگرام @osvehbook کانال بخوان @bookosveh

حروفچــيني: ضياء الدين و سُمَيه   (بندر خمير:1396/6/28)

موضوعات مرتبط: کلاس درس

سخنی از دوست - تنها امکانات، تضمینی برای پیشرفت ما نیست...
ما را در سایت سخنی از دوست - تنها امکانات، تضمینی برای پیشرفت ما نیست دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : osvehbook بازدید : 161 تاريخ : پنجشنبه 25 آبان 1396 ساعت: 17:16